lefkadausrcu.com

Dobrodosli na stranicu za Klince!

Za one koji dolaze sa decom, i na njih smo mislili. Par saveta gde su najbolja mesta za igru, plaže i najbolji sladoled . Budite i vi naši putnici reporteri i pošaljite nam informacije gde ste vi bili sa svojim klincima i klincezama i kako ste se proveli. Uživajte.

Za klince

Lefkada za decu

Ukoliko dolazite sa decom na Lefkadu, na našem putovanju smo uspeli da vidimo koja su to mesta dobra za porodični odmor.

Gledajući vreme na celoj Lefkadi,glavni grad, istočna obala i južni deo ostrva definitivno su savršeni za porodični odmor. Bilo koji od gradića i smeštaja da izaberete u tom delu nećete pogrešiti a evo i zašto. Cela zapadna obala mora, otvorena je sa čestim vetrovima i visokim talasima. Imajte u vidu da na plažama nema spasioca.  Koliko god da izgleda privlačno svojom tirkiznom bojom i sitnim šljunkom, ponegde i peskom, ipak decu na takvim plažama ne treba ostavljati bez nadzora, naročito ne same u vodi. Jaki talasi su nas malo starije poprilično izmučili da izađemo iz vode, u nekim momentima bili izuzetno neprijatni i opasni, iako smo odlični plivači, te vam savetujemo u danima kada je jak vetar da izbegavate takve plaže i kupanje sa decom na njima. (Savet: ukoliko se kojim slučajem nađete u vodi sa velikim talasima, ne borite se protiv njih, ne spuštajte noge u dubinu,već se opustite da vas talas gornjim delom izbaci na plažu).

Agios Nikitas je možda jedini na zapadnoj obali koji je dovoljno zavučen da nema problem sa talasima i vetrom te je uživanje maksimalno.

Sa druge strane cela istočna obala je okrenuta ka kopnenom delu Grčke i u zavetrini, te su jaki talasi i vetar retki. Plaže su poprilično slične jedna drugoj, sa kamenčićima, te će i najmlađima biti interesantno da se sa njima igraju u plićaku. Evo i nekih preporuka:

Lefkada, glavni grad (Lefkas, kako je tamo i zovu), ima pored pokretnog mosta plaže Gyra i Kastro. Kastro plaža kao da je u zavetrini zbog taverni i nema velikih talasa. Sitni kamenčići uglavnom beli su na plaži te su porodice sa decom ovde vrlo česti posetioci. Kad smo već kog glavnog grada, u glavnoj ulici (pešačkoj zoni) nalaze se najbolje poslastičarnice, te klince možete počastiti fantastičnim sladoledom. Na trgu Ethnikis Antisateos se nalaze mnogi kafići gde možete da sednete i uživate, a za klince koji vole da trče, trg je dušu dao.

Otvorena igraonica za večernje sate ukoliko želite da obradujete svoje mališane nalazi se na obali, od glavne ulice i mostića ka Arheološkom muzeju, ulica Angelou Sikelianou, zove se Dolce Trambala. Igraonica je na otvorenom sa kafićem ispred za mame i tate i prelepim pogledom na zalazak.

Pored luke gde su usidrene jedrilice, nalazi se veliki dečiji javni  park sa klackalicama, toboganima i ljuljaškama. Neki stariji nisu mogli da odole a da bar ne sednu na ljuljaške i prisete se mlađih dana.

U mestu Ligia na istočnoj obali nalazi se kafić i zabavni parkić Sea Gull Cafe & Fun Park. Lepo je sređen, cene su pristupačne a klinci će se izigrati do mile volje.

Plaže kao što su Nidri, Desimi i Mikros Gialos idealne su za klince. Kamenčići svuda oko vas, čista voda bez talasa, blizina taverni i toaleta, parking. Veliki broj porodica letuje na upravo ovim plažama.

Ako ste poneli kanticu i lopaticu i tražite pesak, onda je plaža Vasiliki pravo mesto za vas i vašu decu. Plaža je dugačka, peščana, naročito na desnom delu kad se gleda prema ostrvima. Plitko je i idealno i za najmlađe. Često duva vetar te su jedriličari u vodi stalno ali je voda poprilično mirna jer je zaliv velik.
Preporučite prijateljima:

Facebook Twitter Email Stumbleupon