lefkadausrcu.com

Dobrodosli na stranicu Taverne!

Taverne su sastavni deo života Lefkade. Uz skoro svaku plažu naićićete na neku tavernu. Pogledajte gde smo mi bili i šta preporučujemo. Ukoliko budete gosti neke druge taverne koja nije na spisku, a mislite da treba da je preporučite, pošaljite na slike i javite kakav je utisak. Budite i vi naši putnici reporteri!!!

Taverne

Taverna Rahi nalazi se nekoliko kilometara od Agios Nikitasa u mestu Exantia. Nakon celodnevnog kupanja na prelepim plažama doživećete nezaboravan zalazak sunca, uz večeru, na terasi ove predivne taverne. Ispred taverne se nalazi parking gde možete ostaviti vaše vozilo. Ponuda hrane je odlična, sa veoma pristupacnim cenama za ovakvu vrstu restorana.

Taverna Rahi  Taverna Rahi  Taverna Rahi 

Taverna Kanioria nalazi se na 12 km (10 min) od Lefkasa na putu ka Nidriju. Karakteriše je lokalna kuhinja Lefkade puna ribe, povrća, mahunarki, sjajnog maslinovog ulja i mesa pripremljenog na razne načine. Postoje više od 20 godina pripremajući svoje delikatese, jer kako kažu, dobra hrana je deo njihove kulture. Podelite sa nama vaše impresije ukoliko ih posetite.

 
 


Taverna Avra nalazi se odmah iza Taverne Greco Levante , na putu ka plaži Egremni i Gialos. Taverna je velika, ima veliki parking ispred u maslinjaku, gde svoj automobil možete ostaviti u hladu. U istom maslinjaku napravljen je mali dečiji park gde deca mogu da uživaju i da se igraju. Taverna ima pogled na more . Natkrivena je vinovom lozom te će vam njena svežina i veliki hlad omogućiti pravo uživanje i odmor. Ponuda hrane je odlična, musaka, lignje ili riba, nećete se prevariti. Služe isključivo domaće vino, crno i belo, koje je odlično. Za dezert probali smo jogurt sa medom, sjajna stvar i preporučujemo. Osoblje je izuzetno ljubazno, a cene pristupačne.

 
 


Greco Levante Taverna se nalazi u selu Athani, pre skretanja za plažu Egremni. Ispred taverne je prelepa bašta sa izdvojeni delom preko puta i sa fenomenalnim pogledom na more. Zalazak sunca na ovom mestu je poseban doživljaj. U ponudi imaju jela sa roštilja, musaka je odlična te je preporučujemo. Osoblje je ljubazno a naročito ističemo vlasnika ove taverne koji goste dočekuje sa kuvarskom kapom na glavi i velikim osmehom. Cene su pristupačne. Ukoliko idete ka plaži Egremni predlažemo kratak odmor i ručak u ovoj Taverni.

 
 


Regantos Taverna je simpatična taverna koja datira još iz 40-tih godina. Jedna je od prvih taverni u gradu Lefkada. U ponudi imaju tradicionalna grčka jela, jela sa roštilja, ribu i dr. Stolovi su poređani dužinom cele ulice. Uz obrok pridružiće vam se i muzika sa sjajnom grčkom starom muzikom. Taverna se nalazi u ulici Verroti 17, u glavnom gradu Lefkada.

 
 


Bilvi restoran nalazi se kod najlepše plaže na Lefkadi, Porto Katziki. Iznad plaže su mali mini barovi, dok se Bilvi nalazi na prilazu parkingu iznad puta. U ponudi su jela sa roštilja, sendviči, odlična ponuda osvežavajućih pića. Ispred se nalazi bazen koji je besplatan za posetioce i ima sjajan pogled na more. Cene su pristupačne. Konobari iz ove taverne silaze na plažu na svakih pola sata i uzimaju porudžbine, tako da ukoliko neki od vas nisu raspoloženi da odu do restorana a prezalogajili bi nešto, preporučujemo ovu uslugu. Vrlo lepo od njih što su se ponudili da vam uštede penjanje i spuštanje stepenicama i priušte pravo uživanje.

 
 


Taverna Old Plane tree se nalazi na glavnom putu nekoliko minuta od mesta Vasiliki u pravcu ka Nidriju. Mesto je okruženo maslinama i vinogradima. Iz ovih vinograda uzima se grožđe za vinariju Lefkadiki Gi, poznatu vinariju na Lefkadi. Taverna je okružena zelenilom i cvećem. Prelep prizor za jedan predah. U ponudi imaju domaću kuhinju, cene su im pristupačne, osoblje je vrlo prijatno. Uveče ume da bude gužva zbog meštana koji vole da svrate i da se druže. Mestašce je malo, svega 250 stanovnika, ali prelepo. Ukoliko ste gost plaže Vasiliki, ili vas put vodi ka Nidriju pa prolazite pored, svratite u ovu Tavernu, uživaćete svakako.

 
 


Taverna Seven island .Postoje dve taverne pod ovim nazivom. Jedna se nalazi u glavnom gradu, u glavnoj ulici, šetačkoj zoni, koja vodi ka trgu. Taverna je simpatična sa stolovima ispred i u maloj bočnoj ulici. Izuzetno je posećena, osvetljena, uz odličnu muziku i ponudu. Cene su pristupačne a osoblje više nego ljubazno. Druga Taverna se nalazi u mestu Ligia, na istočnoj obali. Veoma lep porodični restoran sa pogledom na luku i kopneni deo Grčke. Na meniju su tradicionalna grčka jela koje priprema majka vlasnika restorana. Osoblje je veoma ljubazno.

 
Preporučite prijateljima:

Facebook Twitter Email Stumbleupon