lefkadausrcu.com

Dobrodosli na stranicu plaze!

Ukoliko vas interesuje koje plaže su najbolje na ostrvu evo nekoliko predloga. Trudili smo se da ih na najbolji način opišemo. Izaberite one koje se vama najviše sviđaju i javite nam se po povratku da nam kažete kakav je vaš utisak. Ukoliko ste bili na nekoj plaži koja nije na ovoj strani javite nam stavićemo i nju u ovu kategoriju. Budite i vi naši putnici reporteri!!!

Afteli

10 km od Vasilikija prema Nidriju nalazi se plaža Afteli. Udaljena je 4 km od glavnog puta. Put do plaže je asfaltiran, na nekim delovima uzak, ali prohodan.

Agiofili

Agiofili plaža nalazi se blizu mesta Vasiliki i zaliva. Plaža je mala sa belim kamenčićima i kristalno tirkiznom bojom vode. Sjajno mesto za plivanje a naročito za ljubitelje ronjenja.


Desimi

Desimi plaža nalazi se u malom prelepom zalivu nekoliko kilometara od Nidri i Vlicho zaliva ka jugu. Pored plaže nalazi se jedan od najvećih kamp mesta na ostrvu. Plaža je sa sitnim kamenčićima, kristalno čista voda, savršena za ronjenje i plivanje.

Kathizma

Kathizma je prelepa dugačka plaža. Mnogi na nju dolaze zbog odlične pristupačnosti, parkinga, taverni, prodavnica, besplatnih suncobrana i tuševa. Na ovoj plaži ćete baš uživati. Voda je tirkizno plava.

Megalipetra

Nekoliko kilometara od Agios Nikitasa prema Vasilikiju je mesto Kalamitsi iz kojeg možete da se spustite do plaže Megalipetra. Plaža je udaljena 4 km od mesta Kalamitsi.

Nikiana

Nikiana je gradić sa prelepom plažom i nalazi se 9 kilometara udaljen od glavnog grada Lefkade. Plaža ima sjajan pogled na prelepi kopneni deo Grčke. Jedna je od najlepših plaža na istočnoj obali.

Agios Ioanis

Agios Ioannis je najbliža plaža glavnom gradu Lefkadi. Dugačka, peščana sa tirkizno plavom bojom vode. Na plaži nalaze se stare vetrenjače od kojih je jedna pretvorena u tavernu. Plaža je poznata po surferima.

Ammousa

Ammousa plaža jedna je od lepših plaža na jugu. Nalazi se u malom zalivu sa mirnom vodom. Pristup je dostupan kolima, nema taverni i barova blizu obale. Voda je bistra i za pravo uživanje.


Gialos

Gialos plaža slična plaži Egremni, dugačka peščana, sa tirkiznom bojom vode. Prilaz poprilično strm sa dosta serpentina, ali obezbeđen parking.


Kavalikefta

Nekoliko kilometara od Agios Nikitasa prema Vasilikiju je mesto Kalamitsi iz kojeg možete da se spustite do plaže Kavalikefta. Plaža je udaljena 4km od mesta Kalamitsi.

Mylos

Mylos plaža se zbog svoje skoro netaknute prirode i nepristupačnosti nalazi na listi najlepših plaža na Lefkadi. Lokacija joj je između Agios Nikitas mesta i Kathizme.

Porto Katziki

Porto Katziki već nekoliko godina u nazad proglašavana za najlepšu plažu u celoj Grčkoj. Nalazi se u zalivu, na jugu ostrva sa zapadne strane. Tirkizno kristalna boja mora, visoke litice u pozadini, prizor koji će sve ostaviti bez teksta.

Agios Nikitas

Agios Nikitas je malo ribarsko mesto, sa ne tako velikom plažom ali odličnom za uživanje. Glavna ulica koja vodi do plaže je pešačka zona i u njoj imate obilje taverni i barova. Zaliv je uvučen te su talasi na ovoj plaži retka pojava.

Avali


Nekoliko kilometara od Agios Nikitasa prema Vasilikiju je mesto Kalamitsi iz kojeg možete da se spustite do plaže Avali. Udaljena je 4 km od Kalamitsija. Na plaži Avali ima jedan kiosk/taverna.

Egremni

Egremni plaža možda čak i najlepša na celom ostrvu privlači svojom neverovatnom bojom priobalja. Tirkizna boja vode, sitan šljunak i mali beach bar sa odličnom muzikom učiniće da i vama ovo mesto ostane u srcu. 350 stepenica vode vas do ovog raja.

Mikros Gialos

Mikros Gialos jedna je od lepših plaža na jugu. Nalazi se u malom zalivu sa mirnom vodom. Pristup je dostupan kolima. Iza plaže nalaze se mnoge taverne, restorani i barovi. Voda je bistra i za pravo uživanje.

Nidri

Nidri je najpopularnije turističko mesto na Lefkadi. Nalazi se na 17 kilometara južno na istočnoj obali od glavnog grada Lefkade. Iz Nidrija imate prelep pogled na ostrva.

Vasiliki

Vasiliki je ribarski gradić na jugu ostrva, udaljen 38 kilometara od glavnog grada Lefkade. Nalazi se u zalivu Vasiliki sa dugačkom šljunkovitom i peščanom plažom, gde je poslednjih godina zbog čestog vetra ova plaža najposećenija od srane onih koji vole sportove na vodi kao što je jedrenje.